Rezort výstavby odmení netradičné domy na bývanie dokončené vlani

16.01.2013 Bratislava

Bratislava 16. januára (TASR) - Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR aj tento rok odmení majiteľov netradičných domov určených na bývanie. Stane sa tak v rámci 15. ročníka súťaže Progresívne, cenovo dostupné bývanie. "Pre výhercov je pripravená finančná odmena a diplom," informoval dnes hovorca rezortu výstavby Martin Kóňa. Výška odmeny bude známa v priebehu roka a závisí od sponzorských príspevkov.

Cieľom súťaže je podporovať a propagovať výstavbu progresívnych a cenovo dostupných riešení rodinných a bytových domov, zároveň podporovať výstavbu bytov nižšieho štandardu pre sociálne slabších občanov a uplatňovanie netradičných technických riešení pri výstavbe. Takéto domy by však mali byť dostupnejšie aj pre sociálne slabších občanov.

Do súťaže sa môže prihlásiť každý, kto v roku 2012 dokončil alebo skolaudoval budovu na území Slovenska a patrí do jednej zo štyroch súťažných kategórií. Tie zahŕňajú bytové domy s úsporným riešením bytov, rodinné domy, formy bývania odlišného štandardu, ako aj obnovu bytového fondu v bytových domoch a prestavbu nebytových priestorov na byty.

Súťaž sa realizuje každoročne už od roku 1998. Prihlášku do nej, ako aj súťažné podmienky a ďalšie informácie sú dostupné na internetovej stránke MDVRR SR.
 

Vyberte región